Înghețată de coacăze

(povestită de Sorana)

Păi nu? Păi da. Toată lumea umblă cu limba scoasă de căldură. Se bea apă. Multă apă. Cisterne de apă. Se mănâncă puțin și doar dacă stai mai mult într-un loc răcoros și îți dai seama că ți-e foame. Să gătești? Ha, nici în glumă să nu zici asta. Înghețata e un soi de mâncare pentru care nu trebuie să depui mare efort și care te și face fericit.

Un castronel (două căni) de coacăze. Cele din poză sunt din grădina părinților Oanei, o nebunie 😀1.JPG

Un pahar de zahăr brun sau miere.2.JPG

O tabletă de ciocolată albă (aș fi vrut să spun că poate fi și neagră, dar nu sunt foarte convinsă că gustul de cacao nu-și bagă coada în gustul delicat al înghețatei de fructe; trebuie încercat, totuși) se amestecă în bain-marie cu două cutii de smântână pentru frișcă și trei păstăi de vanilie.

Amestecul obținut se bagă la congelator și nu se scoate de acolo până nu promite că se face gros ca smântâna. Timp în care, trei sferturi din fructe plus zahărul/mierea se dau la blender.

Crema din congelator se bate la mixer cu o cutie de mascarpone și se amestecă cu piureul de fructe. Aceasta e înghețata dezghețată. Se pune la congelator și se mai amestecă din când în când în ea, să nu facă ace. Dacă aveți mașină de înghețată, mare noroc, nu mai trebuie să faceți partea cu învârtitul, se ocupă ea. Restul de coacăze se zdrobesc, se îmbunează cu niște zahăr brun sau miere și se dau pe foc vreo cinci minute. Se transformă în sos, care se va folosi la ornat și la îndulcit produsul final, dacă i se pare cuiva prea acrișor. Eu l-am găsit perfect, nici prea dulce, nici prea acru, cu o textură catifelată și o aromă încântătoare.

Tot pentru ornat se pot folosi fulgi de cereale cu ciocolată sau paie de napolitană umplute cu cremă de ciocolată. Eu una sunt mofturoasă și vreau ca înghețata mea să fie simplă, să o simt cum se topește în gură, nu să mestec diverse. Așa că eu am savurat-o fără sos sau alte accesorii. Poftă mare!_DSC1492.JPG

8

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s