Clafoutis cu vișine

(povestită de Sorana)

Preferata mea: prăjitura cu fructe. Preferata mea absolută: prăjitura cu fructe cu blat moale. Și aluat (vorba vine) mai moale decât la clafoutis nu există.

Ne trebuie foarte puține ingrediente: 1.JPG

Unt (50 de grame), jumătate de kilogram de vișine (eu am cumpărat un kilogram întreg, prea erau dulci și bune), patru ouă, o ceșcuță (60 de grame) de zahăr, o fiolă de esență de vanilie, un pumn (100 de grame) de făină albă, o cană de iaurt – probabil că le aveți prin casă.

Se dă drumul la cuptor, să se încălzească. Între timp, se scot sâmburii de la vișine. Se pune hârtie de copt pe fundul tăvii și se unge cu unt. Se bat ouăle cu zahărul, vanilia și făina. Untul se topește și se toarnă peste toate aceste ingrediente. Se adaugă iaurtul și se amestecă încet.

Se așează vișinele pe hârtia unsă cu unt și se acoperă cu pasta rezultată. Totul se dă la cuptor pentru jumătate/trei sferturi de oră (verificați cu scobitoarea).

Se lasă să se răcească și se asezonează cu vișine proaspete și cu înghețata preferată. Singurul dezavantaj este că se termină într-o seară 🙂 Poftă mare!good

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s