tocăniță anti-frig

(făcută și povestită în grabă de Sorana)

Carne de purcel, ceapă, cartofi, boia de ardei (dulce sau iute-iute, după preferință), pastă de bulion, ulei, sare, piper. Plus pâine (caldă, de casă) și castraveciori murați astă-vară.

Câtă carne de porc aveți la dispoziție? Ei, cartofii ar trebui să fie de trei ori mai mulți. Desigur, chestiile astea depind și de câte guri aveți de hrănit. Ceapa se călește în ulei până devine transparentă. Adăugăm carnea tăiată cubulețe. Prăjim la foc mare, repede. Cartofii, curățați și tăiați și ei cubulețe se pun peste ceapă și carne. Totul se stinge cu apă cât să cuprindă bine toată compoziția. Se lasă la înăbușit, se mai adaugă apă, să aibă loc de fiert. Eu pun și două frunze de dafin și o lingură zdravănă de chimen, dar știu că nu toată lumea apreciază aceste două condimente, așa că nu le-am trecut la ingrediente. Nouă ni se pare fără gust altfel. Când cartofii au aproape au fiert, se adaugă pasta de bulion (câteva linguri), boiaua și sarea. Dacă boiaua e dulce, se poate râșni și niște piper deasupra. Ideal este ca tocănița asta să aibă și niște zeamă, așa că nu o fierbeți până o uscați 🙂

Separat, dacă se poate, facem o pâine de casă (la cuptor sau la mașina de făcut pâine, în cazul meu). Băgăm mâna până la cot în borcanul cu murături și extragem niște castraveciori acrișori, numai buni de stins purcelul.

Poftă mare!

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s