grătar de pui cu mirodenii

(fezandat de Sorana)

Puiul, această veşnică prezenţă în viaţa noastră. Controversat, de zici că a pornit un nou curent literar. Versatil. Şi, în esenţă, fără gust. Încercaţi să mâncaţi carne de pui fiartă. Sau chiar prăjită. Nimic. Zău. Nimic din aroma cărnii de vită. Nimic din gustul suculent al celei de porc. De peşte nu spun, că ăla nu e carne. Deci nimic. Apa e mai gustoasă.

Pentru că am mâncat şi am mâncat şi din nou am mâncat de toate, la orice oră am poftit, a venit momentul în care am constatat că ar fi o idee bună să instaurez o dictatură …ăăă pardon, o disciplină alimentară. Am găsit un soi de dietă care nu părea ucigaşă, mi-am adunat ambiţia de unde se vărsase, de pe fundul poşetei, adică, şi iacătă.

Ziua unu, prânz. Carne rece de pui cu roşii înăbuşite. Whatever. Oi fi eu mai pufoasă, dar spiritul rebel e bine-mersi, la locul lui. Aşa că puiul rece a devenit pui la grătar şi roşiile le-am halit ca atare.

Puiul ca puiul, dar pieptul de pui e mama şi tatăl alimentelor insipide. Aşa că thanks-but-no-thanks piept de pui. Never-ever. Pulpă dezosată. Despre treaba asta am amintiri plăcute din copilărie. Cu roşii cu tot. Şi nu e niciodată un moment nepotrivit să-ţi aminteşti de bine despre copilărie. Sau despre orice altceva, for that matter.

Deci pulpă. Hmm. De pui. Fără gust. Dar lasă, că-i pun eu nişte sare. Şi nişte mai ce? Aha! Asta e! Ia să deschid sertarul cu mirodenii!_DSC4509.JPGHehe! M-am mai înveselit. Chimen, rozmarin, cimbru, coriandru şi, în mijloc, ce-mi place mai mult şi mai mult, roşii uscate cu usturoi. Yey!_DSC4512.JPGAm adăugat sare (roz, de Himalaya, după ultima modă), câteva boabe de piper şi un sfert dintr-unul dintre ardeii din poză. Am râşnit tot. A ieşit aşa:_dsc4513Deosebit, nu credeţi? Sunt o mare gospodină._DSC4516.JPGAm uns carnea şi am masat-o de i-au mers fulgii pe care nu-i mai avea (ce bine!). Ar fi trebuit să fie fără grăsime, dar să fim serioşi, ce-am făcut să merităm o asemenea soartă crudă? _DSC4529.JPGAm prăjit-o. În timpul ăsta, leşinată de foame, am făcut şedinţă foto cu roşiile şi cu un căţel de usturoi rătăcit prin curtea noastră._DSC4534.JPGBoiaua de ardei nu trebuie băgată în seamă, e la impresia artistică, s-a insinuat parşiv în poză.

Apoi am mâncat. Ceea ce vă doresc şi vouă! Nenene, mânuţa jos de pe pâine. What u see is (all) what u get! _DSC4535.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s